Jdi na obsah Jdi na menu
 

Z Dalatu do Mui Ne

13. 11. 2010

Tak jsme dneska konecne dorazili z horskeho Dalatu do pobrezniho Mui Ne. Do Dalatu jsme krasne v pohodicce lehatkovym busem dorazili z Hoi Anu. Musime rict, ze Dalat se nam libil moc a moc. Super horske mestecko, turistu dost, ale tak nejak se rozprostreli, ne jako v Hoi Anu. Hned ten vecer naseho prvniho dne pobytu jsme narazili na chlapika z Easy Riders, ktery nam nabidl celodenni jizdu na motorkach po okoli Dalatu. Mel referencni denicek a mezi radou referenci taky nejake od Cechu a Slovaku. Jako jeden z mala Vietnamcu vedel, kde je Ceska republika [vetsina Vientnamcu totiz na nasi odpoved na otazku Where are you from? odpovidaji opakovanim sve otazky - vubec nevim, jak jich mohlo tolik emigrovat prave k nam ], a tak jsme se domluvili. Druhy den v 8.30 nas vyzvedli s motorkami a projeli jsme vsechno mozne v dalatskem okoli. Od tovarny na zpracovali hedvabi [fakt super] az po Sloni vodopady. No zkratka super. Pri obede nadhodili moznost dvoudenniho prejezdu z Dalatu do Mui Ne. No, nac to dlouho okecavat, vzali jsme to. Tedy az po povzbuzeni mistni vodkou, ve ktere se maceroval had a vrana {ja to jen fotila, kostoval Ivan ....... stale zije ].

Cesta na motorkach pres hory byla zatim asi to nejlepsi, co jsme mohli podniknout. Nasi ridici nam ukazali vsechno mozne - horske minoritni kmeny [jeden kmen dokonce akorat skolil jelena za pomoci luku a sipu - tedy udejne, my videli az porcovani], pestovani ryze, bavlny i ovoce, ktere ani nevime, jak se cesky jmenuje. Pro Ivana byly nejvetsi atrakci kavove plantaze. Jinak byla cestou spousta pagod a vodopadu, to spis az u fotek.

Ted jsme v Mui Ne, kde si, doufame, tak 3 dny dame voraz v podobe valeni na plazi. Tedy pokud nedorazi deste . Ale Ivan se stejne nejvic tesi na degustovani morskych plodu, coz prinejhorsim pujde i v desti.

Takze se mejte, priste ze Saigonu